Onvoorwaardelijk

 

Vriendschap komt in vele vormen voor en gaat in vele vormen voorbij. Er zijn vriendschappen die blijven en vriendschappen die de tijd uitzitten die ze nodig waren. Het is soms lastig in te schatten welke vriendschap je eigenlijk met iemand hebt (opgebouwd) tot het moment komt dat er druk op de vriendschap komt te staan of zich bepaalde levenssituaties voor doen waarbij men zijn echte aard zal moeten tonen. Dan komt die oh zo bekende aap uit de mouw.

 

Het is soms misschien verleidelijk om je vrienden de deur uit te gooien wanneer het niet lekker loopt en zij je wijzen op je fouten en verbeterpunten. Dit blijkt in ieder geval iedere keer weer. Want dat willen we helemaal niet horen, toch? Maar dit is juist het moment dat jij wordt getest in jouw vriendschap naar hen toe. Het laat zien of jij om kan gaan met de moeilijke kant van jezelf en jullie vriendschap. Namelijk de kant waarbij zij jou vertellen wat er even niet zo leuk is aan jou en wat je doet.

 

Lijkt me een goed idee om daar even bij stil te staan. Heb jij je vriendschap bewezen op deze momenten? Of bleek dit het einde van jullie tijd samen? Er zijn altijd vriendschappen met een uiterste houdbaarheid datum en dat is geen probleem. Maar er zijn ook te veel mensen die van de ene groep naar de andere groep mensen hoppen op het moment dat het moeilik wordt.

 

Ik vind het grappig om deze mensen te zien rondhoppen. En het ligt altijd maar aan de ander. Of het ligt aan de levens fase. Maar het ligt in ieder geval nooit aan hen zelf. En zij kunnen er niets aan doen. De grote grap is dat ze datgene doen wat er voor zorgt dat ze zeker weten niets hoeven te doen en niet in de spiegel hoeven te kijken. Ze gaan weg en proberen het ergens anders opnieuw. En daarna weer opnieuw en opnieuw enzovoorts.

 

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die op deze wijze door het leven hopt. Er zijn er ook die op deze wijze door hun werkend leven hoppen, trouwens. Misschien moeten we al deze mensen met elkaar in contact brengen. Dan kunnen ze leuk met elkaar zijn tot het niet leuk meer is en zonder problemen weer verdwijnen uit elkaars leven. Aangezien ze allemaal zo goed zijn in weggaan en het loslaten van mensen zal het minder mensen deren dan wanneer ze omgaan met mensen zoals wij, zoals ik. De mensen die zich binden aan de ander en wel bereid waren om ervoor te gaan.

 

No Reproduction Without Creditline