Theetimer

Beste mensen, ik wil graag even de aandacht vestigen op de thee timer. Een zandloper die wordt geserveerd bij de thee. Ook gezien in de vorm van een timer geheel en al met bliep geluid wanneer de tijd voorbij is. Geen ingewikkelde discussies over zwarte piet of angstaanjagende berichten over vogelgriep maar graag alle aandacht voor de totale idiotie van de thee timer.

Dit is een steeds verder om zich heen grijpende hype in restauraties en cafés. Vast en zeker vanaf heden zelfs te koop voor het gepeupel. Het is misschien een leuk idee, leuk bedacht achter een bureau en het zal de twijfelaars onder ons misschien net die houvast geven waar deze naar op zoek was. Maar serieus, wie bepaald in godsnaam dat wij een hulpmiddel nodig hebben bij het laten trekken van de thee!? Ik vind het ronduit schokkend en zelfs beledigend wanneer de thee wordt geserveerd met een zandloper. Doe eens even normaal zeg.

Ik heb dit in verschillende gelegenheden gezien maar kan hier de charme echt niet van inzien. Meer betutteling dan dit kunnen we niet verzinnen, toch? Zitten we zo diep geworteld in deze kant en klare wereld dat zelfs het bedenken van de gewenste tijd om de thee te laten trekken niet meer zelf bepaald kan worden. Alsof ons dit te veel tijd kost en wij bovendien niet in staat zijn om zelf te bepalen hoe wij graag onze thee willen drinken.

Nou, laten we god op onze blote knieën danken dat iemand plots bedacht dat dit stress moment nooit meer zou mogen bestaan en direct de oplossing voor ons had. Wat er gelukkig in heeft resulteert dat we hulp krijgen. En wel in de vorm van een zandloper. We kunnen eindelijk onze rust hervinden en alle tijd die we kwijt waren aan het angstig bijhouden van het trekken van de thee terug krijgen. We hoeven ons niet langer spastisch in allerlei bochten te wringen om de juiste tijd om onze thee te laten trekken zelf te kunnen bepalen. Poeh, gelukkig maar wat een heerlijkheid. Eindelijk kan ik weer ontspannen en echt genieten van de rust die thee drinken te bieden heeft. Maar wacht, die timers zónder bliep geluidje… daar moet ik zeker de hele tijd naar staren… zodat ik wel op tijd weet wanneer de loper is doorgelopen? Ik voel de spanning opbouwen…

 

 

– No Reproduction Without Creditline